Фото: Pixabay

Швейцарія надасть Україні понад $60 млн: на що призначені ці кошти

Швейцарський уряд надасть Україні фінансову допомогу на суму понад 60 мільйонів доларів. Кошти планують спрямувати на цифровізацію державних послуг. 

Як повідомляє прес-служба уряду країни, у п'ятницю, 7 червня, Федеральна рада Швейцарії вирішила продовжити підтримку Києва у сферах цифровізації та електронного урядування. Берн виділить для України понад 64 мільйони доларів, які виплатять протягом наступних чотирьох років.

Кошти направлять на проекти в регіонах, які постраждали від війни. Найважливіші сфери — охорона здоров'я, освіта та гуманітарне розмінування. За словами швейцарських урядовців, цифровізація підвищує прозорість державних послуг. Саме це має ключове значення для відбудови України.

Відомо, що Берн оголосить про свою підтримку на наступній конференції з відновлення України, яку заплановано провести 11 та 12 червня 2024 року у столиці Німеччини. Варто наголосити, що Швейцарія позитивно відгукується стосовно українського додатка та порталу державних послуг "Дія". Цей проект був реалізований завдяки "Електронному урядуванню для підзвітності та участі", який сприяє цифровій трансформації українського державного управління. Його з 2015 року підтримує швейцарське агентство розвитку та співробітництва.

Нагадаємо, 3 червня видання El Mundo повідомило, що швейцарські збройні сили мобілізують 4 000 військовослужбовців, які допомагатимуть з охороною Саміту миру. Україна організовує захід 15-16 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.06.2024 14:20