Фото: Defense Express

Швейцарія заблокувала передачу Україні майже сотні танків Leopard

Федеральна рада Швейцарії відхилила запит оборонної фірми RUAG щодо експорту 96 танків Leopard 1 A5, які призначалися для України. Причина — "це не відповідає чинному законодавству".

Про це пише CNN

RUAG подала заявку на експорт для перепродажу 96 вживаних і недіючих танків Leopard 1 A5. Федеральна рада дійшла висновку, що продаж танків неможливий згідно з чинним законодавством.

"Зокрема, такий продаж суперечить Закону про військову техніку та призведе до відмови Швейцарії від політики нейтралітету", — йдеться в заяві уряду.

Наразі танки знаходяться на зберіганні в Італії та потребуватимуть ремонту в Німеччині перед реекспортом в Україну.

Нагадаємо, у Швейцарії пом’якшують експортний контроль військової техніки. Комісія Ради кантонів Федеральних зборів, верхньої палати парламенту Швейцарії, рекомендувала внести зміни в чинне законодавство.

Раніше президент Швейцарії підтримав заборону на військову допомогу Україні. Зброя швейцарського виробництва не повинна використовуватися на війні в Україні. Відомо, що Швейцарія утилізує робочі британські ракети Rapier, які знадобилися б Україні. Зокрема, йдеться про утилізацію 60 зенітно-ракетних комплексів малої дальності Rapier.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2023 19:23