Фото: Szijjártó Péter\Facebook

Сійярто накинувся зі звинуваченнями у брехні на голову польського МЗС: що сталося

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив у брехні свого польського колегу Радослава Сікорського.

Відповідний допис він оприлюднив на Facebook.

Зокрема, очільник МЗС Угорщини вважає, що Сікорський збрехав, коли заявив, що Сіярто підтримує пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні.

"Мій польський колега Радослав Сікорський продовжує провокації, до яких я, звісно, міг би звикнути, оскільки ми пліч-о-пліч сидимо в Раді закордонних справ ЄС, однак цього разу він збрехав та перетнув межу, коли заявив, що я захоплено підтримую його безглузду пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ", — йдеться у дописі.

До того ж Сійярто наголосив, що і далі дотримується думки, що "Україна порушує угоду про партнерство з ЄС" через відмову він транзиту нафти російського "Лукойлу". Водночас, за його словами, Угорщина постійно аналізує можливі правові та технічні рішення, які забезпечують безперервність постачання нафти, незалежно від заборони на транзит України.

"Ми цінуємо польську дипломатію, тому погано дивитися, як вона тоне в болоті брехні. Повторимо в тисячний раз: під час мирної місії Віктор Орбан представляв Угорщину, а не Євросоюз. Можливо зараз це зрозуміють. Говорити про ізоляцію у випадку прем'єр-міністра та уряду, який сьогодні єдиний від Європи до Сходу та Заходу, — це не перебільшення мудрість. У будь-якому випадку ми вітаємо з поверненням наших польських братів і сестер до Центральної Європи", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 липня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зустрівся з послом України Мирославом Кастраном. Він пригрозив йому наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти російського "Лукойлу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.07.2024 13:35