Українсько-угорська зустріч в Ужгороді. Джерело: Telegram Андрія Єрмака

В Ужгород приїхала угорська делегація на чолі з міністром Сійярто: хто бере участь у зустрічі від України

До Ужгорода зі своєю командою прибув міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочали зустріч з угорською делегацією.

Про це повідомив Офіс президента України. Там наголосили, що очікується відвертий і конструктивний діалог для налагодження відносин між державами.

"Ужгород. Розпочали важливий візит делегації. Разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою зустрічаємо міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто з командою. Працюємо, щоб налагодити відносини, потрібен відвертий і конструктивний діалог. Ми готові", — написав у своїх соцмережах Андрій Єрмак.

Як відомо, у грудні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Орбан заявив, що український гарант запропонував йому зустрітися ще на початку грудня.

Такі перемовини, якщо вони відбудуться, стануть першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами з початку війни. Сьогоднішні переговори в Ужгороді є своєрідною предтечею зустрічі на найвищому українсько-угорському рівні.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, коментуючи майбутні перемовини перших осіб сусідніх держав, заявив, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.01.2024 12:14