Фото: Офіс президента

Про що можуть говорити Зеленський та Орбан на ймовірній зустрічі: Банкова озвучила теми

Заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква заявив, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" посадовець зауважив, переговори українського президента та угорського прем'єра "не зводитимуться до питання нацменшин".

"Про наші двосторонні відносини — а це широкий спектр і він не зводиться до питань нацменшин", — сказав він, відповідаючи на запитання, про що можуть бути переговори.

До того ж Зеленський та Орбан можуть обговорити й питання економіки та транзиту між державами.

"Можемо говорити про економіку, можемо говорити про транзит між сусідніми державами. Ми, безумовно, підготуємо цей візит і будуть працювати команди. Нічого кращого в дипломатії, ніж переговори віч-на-віч, не придумано", — додав Жовква.

Зауважимо, 10 грудня в Аргентині під час інавгурації Хав'єра Мілея український гарант Володимир Зеленський зустрівся із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Зустріч була короткою. Орбан та Зеленський поговорили в аргентинському парламенті у ложі для гостей.

Під час прес-конференції за підсумками року український гарант зауважив, що головна тема діалогу з Орбаном в Аргентині були спільні перемовини між Угорщиною та Україною. Водночас очільник держави зазначив, що намагався показати прем'єру своє позитивне ставлення. 

Нагадаємо, 21 грудня стало відомо, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.12.2023 14:21