Фото: Офіс президента України

Зеленський повідомив деталі розмови з Орбаном у Аргентині

Президент Володимир Зеленський розповів подробиці своєї розмови з очільником уряду Угорщини Віктором Орбаном, який неодноразово робив скандальні заяви про Україну.

У відеозверненні наприкінці 655-го дня війни він зазначив, що двостороння розмова стосувалася європейських справ двох держав.

"На полях інавгурації (президента Аргентини, — ред.) говорив з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном. Максимально відверто і зрозуміло про наші європейські справи", — заявив президент України.

Як відомо, український лідер у неділю, 10 листопада, відвідав із робочим візитом Аргентину. Зокрема, він перебував у Буенос-Айресі на інавгурації президента Аргентини.

Там він також поспілкувався з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Відео їхньої розмови потрапило до мережі.

Зазначимо, що Зеленський у понеділок, 11 грудня, поїде до Сполучених Штатів, де зустрінеться із президентом США Джо Байденом, а також проведе низку інших зустрічей і переговорів.

"Завтра й післязавтра разом із командою буду у Вашингтоні — заплановані зустрічі, перемовини. Президент Байден, Конгрес. Вагомі речі. Кожен день, кожну годину використовуємо, щоб дати Україні, нашому народу більше можливостей, більше захисту, більше сили", — повідомив у відеозверненні президент України.

Нагадаємо, 7 грудня Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував винесення на голосування законопроекту щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 02:10