Фото ілюстративне. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Сили оборони збили рашистський "Оріон" на Курському напрямку

У суботу, 31 серпня, на Курському напрямку Повітряні сили Збройних сил України збили російський безпілотний літальний апарат "Оріон".

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

"Це середньовисотний БпЛА великої тривалості польоту. Перебуває на озброєнні російської армії з 2020 року. Бортове обладнання призначене для візуальної, радіолокаційної або радіотехнічної розвідки з можливістю тривалого патрулювання у визначеному районі", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що його вага — 1 150 кілограмів, бойове навантаження — 200 кілограмів, можлива установка до чотирьох боєприпасів різного призначення, зокрема, ракет "повітря-поверхня".

Повітряні сили ЗСУ вже збивали БпЛА цього типу на інших напрямках.

Також українські військові розповіли про ракетно-дронову атаку окупантів у ніч на 31 серпня. Ворог завдав удару балістичною ракетою "Іскандер-М" із Воронезької області, чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини та 52 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із Курської області.

У результаті протиповітряного бою Сили оборони України збили 24 ударних БпЛА Shahed-131/136, 25 — локаційно втрачені внаслідок активної протидії засобів РЕБ Сил оборони України. Крім того, два безпілотники полетіли в напрямку Росії, ще один — у Білорусь.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 615 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 360 мертвих окупантів. Окрім того, українські воїни знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 20:15