Фото: ДСНС / ілюстративне

Сильний снігопад спричинив зсув ґрунту в Афганістані: загинуло 25 людей

На сході Афганістану 25 людей загинули та вісім отримали поранення внаслідок зсуву ґрунту в провінції Нурістан. Також через стихію близько двадцяти будинків було зруйновано або серйозно пошкоджено.

Про це повідомляє Yle.fi з посиланням на заяви офіційних осіб. За даними джерела, причиною обвалу став сильний снігопад. Представник міністерства зі стихійних лих країни наголосив, що кількість загиблих може ще збільшитися.

За даними місцевої влади, сніг ускладнив рятувальні роботи та заблокував одну з головних доріг, що веде до провінції.

"Все ще йде сніг. Рятувальні роботи продовжуються, і кількість загиблих може зрости", — повідомив AFP Джаміулла Хашімі, який відповідає за інформацію в провінції.

Джерело наголошує, що Афганістан звик до суворих зимових умов, але цього року снігопад на значній частині країни затримався. Афганістан — одна з найбідніших країн світу, схильна до екстремальних погодних явищ, викликаних зміною клімату.

Раніше у провінції Юньнань на південному заході Китаю стався масштабний зсув ґрунту. Внаслідок цього значна кількість людей опинилися під завалами.

Нагадаємо, що 13 січня в Колумбії через сильні дощі стався зсув ґрунту. Внаслідок цього загинуло щонайменше 18 людей. Трагедія відбулася на дорозі між містами Кібдо та Медельїн, коли автівки чекали на відкриття дороги після обвалу гірської породи.

Також на території Ясінянського лісомисливського господарства, що у Закарпатській області, 12 лютого стався зсув ґрунту. За попередніми даними, площа зсуву становить 11,5 га. Лісівники зазначають, що причиною зсуву є тривалі опади, які занадто розмочили ґрунт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.02.2024 13:23