Сільський голова пропонував 50 тис грн. хабара депутату

17 ЛИСТОПАДА 2017 12:38

Прокурором Київської області повідомлено про підозру голові сільської ради, яка за 50 тис грн хабара намагалась «підкупити» депутата за припинення ініціювання останнім перевірок використання бюджетних коштів, передає TrueUA.

На сайті ГПУ зазначається, що між однією із сільських рад Бориспільського району та приватним підприємством укладено договір щодо ремонту покриття автостоянки. Втім, з’ясовано, що підприємство побудувало нову автостоянку без відповідних дозвільних документів.

«З приводу незаконного будівництва автостоянки депутат цієї ж сільської ради неодноразово звертався із депутатськими зверненнями до відповідних контролюючих органів. Після чого до депутата неодноразово звертались директор будівельного підприємства та сільський голова з проханням відкликати його звернення», – йдеться у повідомлені ГПУ.

Крім того повідомляється, що за припинення ініціювання депутатом перевірок використання бюджетних коштів, сільський голова навіть запропонувала останньому неправомірну вигоду у розмірі 2 відсотків від суми кожного договору, а також надала йому копії графіків ремонтних робіт на об’єктах із зазначеними в них сумами коштів.

«Під час передачі неправомірної вигоди у сумі 50 тис грн прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Київській області голову сільської ради затримано», – наголосили у прес-службі ГПУ.

Події, 17.11.2017 12:38