Фото: Pixabay

Сім причин випити склянку теплої води зранку

Чимало людей залишають біля ліжка склянку з водою і намагаються вранці пити її в першу чергу. Медики стверджують, що склянка теплої води зранку — це велика користь для організму.

На сайті Fit For Fun перерахували сім вагомих причин, чому щоранку варто випивати теплу воду.

Вода — найпростіший спосіб детоксикації

Послідовники традиційної китайської медицини завжди використовували теплу воду для детоксикації. Підвищена температура напою означає, що шкідливі речовини в організмі розчиняються і виводяться легше.

Вода стимулює обмін речовин та травлення

Після пиття кровоносні судини в організмі розширюються, тому вода швидше досягає шлунка і може допомогти розщепити їжу на окремі частини. Перевага над холодною водою: тіло спочатку має нагріти її до температури шлунка і таким чином витрачає енергію.

Однак, якщо вода, яку ви п’єте, уже має температуру тіла, тобто близько +36°С, ця перевага більше не доступна.

Вода покращує спалювання калорій

Тепла вода під час їжі має дві переваги. З одного боку — жири краще розчиняються і засвоюються в організмі. З іншого — після вживання алкоголю температура тіла трохи підвищується, а артерії та вени розширюються, що своєю чергою покращує кровотік.

Це означає, що м’язи та інші тканини краще постачаються кров’ю, а жирові відкладення легше розчиняються.

Вода стимулює кровообіг

Якщо ви вип’єте теплої води одразу після пробудження, можете сподіватися на заряд енергії: незначне підвищення температури тіла стимулює кровообіг і швидше прокидається.

Допомагає очистити ніс від зайвого слизу

Тепла вода зменшує накопичення слизу в носі, горлі та шлунково-кишковому тракті, а також розмноження вірусів або бактерій у цих областях. Дві переваги, які є однозначно позитивними, особливо восени. Крім того, рідина має відхаркувальну дію, тому при застуді теж потрібно багато пити.

Тепла вода знімає біль

Тепла вода розслабляє та має спазмолітичний ефект тепла діє зсередини. Експерти також підтверджують, що тепла вода позбавляє від головного болю, — "хоча, звичайно, не варто просто випивати склянку води замість професійного лікування — але це точно не принесе ніякої шкоди на додаток до лікування".

Тепла вода робить людей симпатичнішими 

З чашкою теплої води ми одразу знаходимо людину, з якою розмовляємо, більш симпатичною. Дослідження показали, що тепла вода стимулює певні рецептори в роті, які ведуть безпосередньо до центру задоволення в мозку — саме того місця, де ми відчуваємо симпатію до інших.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, як полегшити симптоми сезонної алергії. У МОЗ радять у разі появи симптомів алергії звернутися до лікаря, а не займатися самолікуванням.

Важливо! Відповідний матеріал має винятково загальноінформаційний характер, а тому не може бути основою для встановлення діагнозу чи медичних висновків. Інформація у публікаціях на сайті заснована на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Для встановлення діагнозу або отримання медичної консультації, обов’язково зверніться до лікаря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 02.04.2024 11:29