Фото: pixabay

Синоптик Укргідрометцентру спрогнозувала другу хвилю похолодання в країні

Минулої ночі на більшості території України було досить холодно, зокрема у північних районах Чернігівської та Сумської областей метеостанції зафіксували -24…-25°С. Нова хвиля похолодання надійде в Україну після кількох днів відносного потепління.

Про це повідомила синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталя Птуха в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини".

"Одразу заспокою, що минула ніч справді була найхолоднішою, далі буде певне послаблення морозів, але переважно зберігатимуться від’ємні значення температур, особливо в нічні години. Трохи тепліше буде вдень в середу та четвер, на Півдні 0 градусів і навіть невеличкий плюс, але вночі маємо стабільно -3...-8°С практично по всій території країни" сказала синоптик.

За словами Птухи, після сильних морозів на українців чекає короткочасне потепління тривалістю до двох днів внаслідок зміни повітряних потоків.

"Якщо до цього переважали північні потоки, які приносили холодну арктичну повітряну масу, то тепер з’являється західна складова, трохи атлантичного повітря додається, тому очікуємо певне підвищення температури на ці два дні", пояснила Птуха.

За її словами, починаючи з 12-13 січня знову буде певне зниження температури

"Ми сподіваємося, що до -25 не знизиться, але до -20 морози все ж можуть бути, особливо у північних та північно-східних областях,  додала вона.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.01.2024 15:51