Сирійські ППО відбили ракетні удари по передмістях Дамаска

18 ТРАВНЯ 2019 09:13

У ніч на суботу, 18 травня, сили протиповітряної оборони (ППО) Сирії відбили ракетні удари по передмістях Дамаска.

Ракети були збиті в небі над провінцією Ель-Кунейтра і околицями столиці країни, повідомляє сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на військове джерело.

За даними телеканалу Al Hadath, обстріл вівся з боку Голанських висот, а удар нанесли ВПС Ізраїлю, причому їх метою були іранські військові об'єкти і склади, розташовані на північний захід від Дамаска. Відзначається, що атаці піддалися п'ять об'єктів, а останній вибух прогримів в столичному передмісті Джермана.

Голани розташовані приблизно в 40 кілометрах від сирійської столиці. Нагадаємо, що в березні президент США Дональд Трамп підписав прокламацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Це рішення засудила не тільки Ліга арабських держав, але і багато союзників США.

Голанські висоти належали Сирії з 1944 року, проте в ході Шестиденної війни в червні 1967 року їх захопив Ізраїль. Пізніше, в 1981 році, Тель-Авів в односторонньому порядку проголосив свій суверенітет над цією територією, але Рада Безпеки ООН не підтримала ізраїльтян і оголосив суверенітет єврейської держави над Голанськими висотами недійсним.

Світ, 18.05.2019 09:13