Сирія: армія вийшла до Євфрату

18 ВЕРЕСНЯ 2017 09:48

Сирійська армія за підтримки російської військової авіації вибили бойовиків угрупування «Ісламська держава» з районів Эль-Мариия, Хувейджат Эль- Мариия і Эль-Джафра на південному сході Дейр-эз-Зора, відрізавши головний шлях постачання в підконтрольні джихадистам північні квартали міста. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Армія вийшла до річки Євфрат, вона має намір її форсувати і заблокувати подальше настання підконтрольних США курдських формувань, що підійшли до Дейр-эз-Зору з півночі.

У районі Эль-Джафри тривають запеклі бої між джихадистами і урядовими військами, які планують звідси почати заходи по форсуванню Євфрату.

Раніше курди заявили, що не дозволять армії Дамаску перейти річку. Частина бойовиків бігла у бік міста Маядина, інші переправилися через Євфрат і сховалися в північній частині Дейр-эз-Зора.

Цивільне населення біжить із зони бойових дії в табір розташований на південний схід від міста Аш-Шаддади.

«Літаки налетіли несподівано і почали бомбити, - розповідає ця жінка, що бігла з Дейр-Эз-Зора. - Загинули діти, дорослі. Будинки зруйновані. Там залишилися тільки люди похилого віку, ті, хто не міг бігти».

Дейр-эз-Зор - столиця однойменної провінції - разом з військовим аеродром знаходилися в повному оточенні бойовиків ось вже більше 3 років.

На початку вересня сирійська урядова армія прорвала блокаду і з'єдналася з гарнізоном, що обороняв авіабазу.

Події, 18.09.2017 09:48