Сирський порівняв втрати окупантів і ЗСУ під час контрнаступу

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що українські військові під час контрнаступу зможуть повністю взяти під контроль Бахмут у Донецькій області. Також він запевнив, що історія ПВК "Вагнера" завершилася.

Про це генерал-лейтенант Олександр Сирський заявив в інтерв'ю ABC News.

Він зазначив, що контрнаступ українських військ іде за планом. Противник під час контрнаступу, за його словами, зазнав великих втрат. Вони у 8-10 разів перевищують втрати українських військ. Особливо великі втрати окупантів за кількістю вбитих. На запитання, чи Україна зможе повністю повернути Бахмут, Сирський відповів: "Так, звичайно. Я впевнений".

"Ми всі хотіли б домогтися такого результату, але поки що все розвивається за планами, які були розроблені та затверджені. Я б назвав це природним процесом досягнення нашої перемоги без будь-якого тиску або підштовхування з боку кого-небудь", — сказав Сирський.

Командувач Сухопутних військ запевнив, що історія "вагнерівців" завершена після їхньої невдалої спроби заколоту в Росії.

одії в Росії не вплинули на ситуацію на полі бою на сході України. Для нас було б краще, якби в самій Росії були якісь негативні наслідки. Але для мене це не має значення. Я думаю, що історія "Вагнера" закрита", — заявив Сирський.

Нагадаємо, раніше адмірал Роб Бауер заявив, що наступальні операції Збройних сил України ускладнені через масове замінування територій. Російські загарбники добре підготувались до контрнаступу українських воїнів, однак наші захисники щодня просуваються вперед.

У британській розвідці наголошують, що Росія намагається сповільнити бронетанкові контрнаступальні операції українських військових на півдні. Армія Російської Федерації максимально заміновує території. Там зазначають, що на деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що російські окупаційні війська використали набагато більше мін, ніж це передбачено військовою доктриною РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 09:23