Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті: Генштаб виокремив два напрямки з великою інтенсивністю боїв

Від початку доби на різних ділянках фронту зафіксовано 119 бойових зіткнень. Українські воїни продовжують давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому вогневого ураження, виснажуючи на всій лінії фронту та в тилу.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські загарбники завдали по території України один ракетний удар, застосувавши три ракети, 58 авіаударів (скинули 104 КАБи), також залучили 694 дрони-камікадзе. Разом із тим ворог здійснив 3 324 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня чотири рази атакували в районі Вовчанська та Тихого. Під бомбардування потрапили Цупівка, Липці та Слатине.

Сімнадцять разів ворог штурмував позиції українських військових на Куп’янському напрямку поблизу Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Вишневого, Новоосинового, Зеленого Гаю та Кругляківки. П’ять боєзіткнень тривають дотепер.

Райони населених пунктів Греківка, Андріївка, Макіївка, Невське, Катеринівка та Торське, що на Лиманському напрямку, 18 разів атакували російські загарбники. Захисники України відбили 16 атак ворога. Бої тривають неподалік Дружелюбівки та Новосадового.

Сім штурмових дій в районі Міньківки, Часового Яру, Олександро-Шультиного, Білої Гори та Ступочок на Краматорському напрямку здійснили окупанти протягом дня. Ситуація під контролем підрозділів Сил оборони.

Торецький напрямок: тут агресори за підтримки авіації 11 разів атакували поблизу Торецька, Неліпівки, Щербинівки та Диліївки.

Висока інтенсивність бойових дій зберігається на Покровському напрямку. Кількість боєзіткнень зросла до 25. Загарбники продовжують натиск на наші позиції поблизу Сухої Балки, Новоторецького, Миролюбівки, Крутого Яру, Променя, Лисівки, Сухого Яру та Селидового. Нашими захисниками на цей час зупинено 23 атаки. Основні зусилля — 13 штурмів — ворог сьогодні сконцентрував біля Селидового, де два боєзіткнення тривають по цей час. Попередні втрати агресора на цьому напрямку склали 189 окупантів вбитими та пораненими. Також знищено три засоби РЕБ, одну артилерійську систему, два автомобілі, один багі та мотоцикл, пошкоджено одну гармату та бойову броньовану машину.

За сьогодні на Курахівському напрямку відбулося найбільше бойових зіткнень різної інтенсивності, всього станом на цей час зафіксовано 31 спробу захопити наші позиції, три з яких тривають дотепер. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Гірника, Новоселидівки, Курахівки, Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Антонівки.

Шість разів агресор штурмував передній край нашої оборони в районах Богоявленки на Времівському напрямку за сьогодні. Українські воїни зупинили всі спроби потіснити їх з позицій, до того ж окупанти залучали штурмову авіацію — били НАРами по Роздольному.

На Придніпровському напрямку чотири зазіхання на позиції наших воїнів зазнали невдачі.

Сили оборони продовжують операцію в Курській області. За наявними даними, окупанти завдали сім авіаційних ударів, застосувавши 15 КАБів і здійснили 165 артилерійських обстрілів по населених пунктах Курщини.

"Окремо варто відзначити воїнів 38 окремої бригади морської піхоти, 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна, 425 окремого штурмового батальйону, які мужньо тримають позиції, вміло відбивають ворожі атаки, завдаючи загарбникам відчутних втрат", — підсумували в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, сьогодні речник Сил оборони Півдня України Владислав Волошин заявив, що російські загарбники активізували розвідувально-пошукові дії на Запорізькому напрямку. Окупанти можуть розпочати штурмові дії на цій ділянці фронту приблизно через тиждень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 23:35