Фото: НГУ

Ситуація в Авдіївці: війська РФ не підходять до міста ближче, ніж на шість кілометрів

Українські військові контролюють ситуацію на Авдіївському напрямку. Ворог не наближається більш як на шість кілометрів до міста на своїй техніці. 

Про це повідомили на Facebook-сторінці Національної гвардії України.

За даними військовий, у місті й досі перебуває понад 3 000 місцевих жителів. Ворог намагається зробити місто полігоном для бою, проте на заваді цьому — високі будівлі, яких щодня у місті стає все менше.

"До повномасштабного вторгнення тут базувалися наші війська, це була найближча точка до Донецька. А сьогодні це один із найважчих відрізків фронтів, бо ворог на цьому напрямку окопувався та готувався дев'ять років. Тому зараз ми розуміємо, що тримати лінію та ще й вибивати тут ворога треба не силою, а хитрістю та винахідливістю", — сказав командир підрозділу "Омега 5" Андрій.

Кмандир підрозділу "Омега" 5 Андрій
Фото: НГУ

Повідомляється, що Сили оборони перебувають на висотах, тому ворогу дуже непросто наблизитися до позицій. Противник все ж намагається просуватися в сторону міста, але ближче ніж на шість кілометрів ворог своєю технікою не підходить. Нині окупанти намагаються наступати лише піхотою, яку наші розвідники бачать і оперативно їх знищують. 

"Як результат: доходять до наших позицій декілька окупантів з піднятими руками. Противник, який не здався і намагався штурмувати наші позиції, відрізаний від своїх логістичних вузлів, і ми спостерігаємо як вони на підходах окопуються і вилазять два рази на добу, щоб попити води з калюжі. Це вже про щось говорить: вони не можуть себе безпечно почуватися на даному відрізку фронту. І в цьому наша перевага", — каже командир.


Фото: НГУ

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що ворог продовжує наступ на Авдіївському, Лиманському та Маріїнському напрямках. Проте намагання росіян — безуспішні. 

Додамо, СБУ затримала адміністратора прокремлівського Telegram-каналу, який "зливав" локації Збройних сил України на східному фронті. Мешканець Покровського району викладав електронні карти з позначками місць базування та переміщення українських військових на Авдіївському напрямку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 29.06.2023 15:27