Фото: 36-та окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського

Контрнаступ: де атакують й на скільки просунулися ЗСУ на різних напрямках

Українські військові мають значні успіхи на Бердянському та Бахмутському напрямках. Також на Запорізькому та Мелітопольському напрямках ЗСУ завдають масштабних втрат ворогу. Там противник підтягує для оборони всі свої резерви, навіть бригаду морської піхоти, яка свого часу тікала з Херсона. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, контрнаступальна операція ЗСУ триває на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках.

"Наші "вигризають" у ворога кожен метр землі у  важкому двобої.  Мають успіхи. Водночас ворог продовжує наступ на Лиманському, Авдіївському та Маріїнському напрямках. Безуспішно", — йдеться у повідомленні.

Схід

На Бахмутському напрямку наші війська перехопили оперативну ініціативу. У напрямку Кліщіївки наші бійці просунулись на 1200 метрів, а у напрямку Курдюмівки — на 1500 метрів.

"Наші мають успіх. Зараз закріплюються на звільнених рубежах. Загалом на Бахмутському напрямку знову гаряче, тривають запеклі бої. Ворог підтягує туди резерви й чіпляється за Бахмут усіма своїми силами", — зауважила Маляр.

Південь

Заступниця міністра оборони додала, що на напрямку Рівнопіль — Володине наші мають успіх, зараз закріплюються на досягнутих рубежах та завдають серйозних втрат противнику.

"Фактично знекровлюють наступальний потенціал ворога, знищуючи техніку, склади, пункти управління та особовий склад", — наголосила Маляр.

Нагадаємо, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника, п'ять — по зенітно-ракетних комплексах та один — по пункту управління ворога. Наші захисники знищили російський літак Су-25 та три розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Також протягом минулої доби українські військові ліквідували 680 російських окупантів. Також знищено понад два десятки артилерійських систем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 10:46