Фото: соцмережі

Скандал у католицькій церкві: у Португалії понад 4,8 тисяч неповнолітніх зазнали сексуального насилля

У Португалії представників католицької церкви звинувачують у розбещенні неповнолітніх. Зазначається, що понад 4,8 тисяч неповнолітніх зазнали сексуального насилля.

Про це повідомило місцеве видання RTP.

Зазначається, що 13 лютого незалежна комісія представила результати розслідування, у якому зафіксувала 512 свідчень людей, які заявили про насилля з боку священників чи інших церковних чиновників.

Середній вік більшості постраждалих 11 років. До того ж, 77% відсотків актів насилля здійснювали священники.

Загалом слідство зібрало дані за останні 72 роки, починаючи з 1950 року.

За словами голови комісії, дитячого психіатра Педро Штрехта, постраждалі зазнавали насильства у католицьких школах, будинках священників, сповідальнях та інших місцях.

Також додається, що звинувачення надходили від людей різного походження з усіх регіонів Португалії, а також португальців, які живуть в інших країнах Європи, в Африці та Америці.

Зазначається, що португальська комісія розпочала свою роботу в січні минулого року, після того, як у Франції з’явився звіт про те, що близько 3 000 священників і релігійних діячів вчинили сексуальне насильство над понад 200 тисячами дітей.

Нагадаємо, 17 січня повідомлялося, що під час повномасштабного вторгнення священник Московського патріархату з Сєвєродонецька співпрацював з окупантами. Андрій Павленко давав вказівки російським військовим про священників ПЦУ, яких вважав за потрібне вбити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.02.2023 16:13