Фото: kremlin.ru

Скандал в австрійській політиці: опозицію звинуватили у співпраці з Путіним

Використовуючи нейтралітет країни для прикриття, ультраправа Австрійська партія свободи (FPÖ) та її лідер Герберт Кікль, фактично сприяють Російській Федерації. Політична сила служить інструментом пропаганди РФ в Австрії та Європі в цілому.

Відповідну заяву зробив генеральний секретар Австрійської народної партії (ÖVP) Крістіан Штокер, пише "Укрінформ".

"Австрійська партія свободи перетворилася на інструмент Кремля для пропаганди в нашій країні та в Європі. Тому вона відіграє особливу роль у кампанії Росії щодо дестабілізації ситуації в Європі", — сказав він.

Як приклад, Штокер навів розповсюдження партією 280 прес-релізів, в яких вимагалося скасування санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації.

Сумнівна діяльність опозиції

Штокер також заявив, що з початку агресивної війни FPÖ подала вісім проектів резолюцій, спрямованих на скасування санкцій. Він назвав таку діяльність "основною метою, яку FPÖ ставить".

Федеральний канцлер Карл Негаммер, який є генсеком ÖVP вказав на очевидність зв'язку Партії свободи з Кремлем. Він переконаний, що FPÖ раніше "ухвалила угоду про дружбу з диктаторською партією Путіна "Єдина Росія", що також підкреслює політичну позицію партії та Кікля щодо цієї теми.

Нагадаємо, раніше президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що Україна отримає від Австрії всесторонню підтримку на її шляху до членства у Європейському Союзі. Усі країни повинні бути солідарними у цьому питанні.

Також в Австрії пообіцяли виконати ордер Міжнародного кримінального суду. Тамтешні правохоронці заарештують російського президента Володимира Путіна у разі, якщо він опиниться на території країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.05.2023 08:47