Фото: "УП"

Скандальна покупка Халімона: митрополит ПЦУ пояснив, як став власником маєтку у центрі Києва

Нардеп від "Слуги народу" Павло Халімон під час війни за понад 10 млн грн придбав елітний маєток у центрі Києва. Як з’ясувалося, будинок політик купив у митрополита Православної церкви України Олександра Драбинка.

Про це повідомляє ТСН.ua.

За даними ЗМІ, продажем будинку займався брат митрополита з рієлтором.

"Я рік продавав будинок, а його ніхто не купував, оскільки та ціна, яку можна було взяти у 2013 році, була високою. Навколо відбулася забудова, і вже ті, хто приїжджав дивитися будинок, не готові були купувати за ціну в два рази нижчу. Знайшовся покупець, хоч хтось. Віддали за ту ціну, яку запропонували", — зазначив Олександр Драбинко.

Митрополит розповів, що у 2013 році за будинок пропонували 4 млн доларів. Однак тоді Драбинко не збирався його продавати, адже планував працювати в Лаврі, яка розташована поруч.

"Але минуло 10 років, він обвітшав, тому що там ніхто не жив. За мірками покупців, він був застарілим. Він втратив свою цінність, оскільки навколо з’явилася забудова", – розповів Драбинко.

Самому митрополиту цей маєток дістався в спадщину.

"Це спадщина, яка була передана мені покійним митрополитом Володимиром (митрополит Київський та всієї України, — ред.). Спадщина, за яку було сплачено свого часу всі податки і оформлено як купівлю-продаж", — зазначив Драбинко.

Водночас митрополит додав, що не розуміє, чому ця ситуація набула ажіотажу в його бік, адже його власність — його особиста справа: "Кому хочу — продаю. І за скільки хочу"

Нагадаємо, народний депутат Павло Халімон під час повномасштабної війни купив маєток у центрі Києва вартістю 10,3 млн гривень. Після цього нардепа звільнили з посади заступника голови фракції "Слуга народу" та голови Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу". 

Суспільство, 27.01.2023 12:34