Фото: Facebook Павла Халімона

Халімон після скандалу йде з посади голови Чернігівської облорганізації партії "Слуга народу"

Народний депутат Павло Халімон подав у відставку з посади голови Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу". Голова партії Олена Шуляк прийняла відставку.

Про це повідомила прес-служба політсили.

Зазначається, що виконувача обов’язків голови партосередку буде призначено незабаром відповідно до статуту партії.

"Рішення про обрання нового голови обласної організації буде ухвалено на конференції/зборах обласної організації у визначені статутом партії терміни", — зазначили в "Слузі народу".

Деталі скандалу

Журналісти-розслідувачі 23 січня вранці повідомили, що Павло Халімон у розпал повномасштабного вторгнення РФ проти України придбав елітний маєток у центрі Києва. Великий будинок із земельною ділянкою було оформлено на іншу особу, а сума угоди склала трохи більш ніж 10 млн гривень, у той час, як аналогічні домоволодіння в тому ж районі коштують 50-60 млн. 

маєток Халімона

Маєток розташований на дорогій землі на Печерських пагорбах біля ботанічного саду імені Гришка. Нардеп Халімон фактично став власником елітної нерухомості влітку 2022 року.

Журналісти з'ясували, що Халімон, згідно з документами, не є власником маєтку, а договір купівлі-продажу було оформлено на Котеленець Анастасію Миколаївну. Про дану жінку практично немає жодної інформації. Вдалось лише дізнатись, що наприкінці 2021 року вона захищала дисертацію у Міжрегіональній академії управління персоналом. Примітно, що того ж року у  власності Котеленець з'явилося 45 земельних ділянок.

Згідно з інформацією, яку журналісти отримали від правоохоронних органів, цей маєток у 2022 році було куплено за 10,3 млн гривень, а продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко. При цьому аналіз ринку нерухомості показав, що вартість аналогічних будинків сягає 60 млн гривень.

Нагадаємо, що після розголосу у "Слузі народу" вирішили звільнити Халімона з посади заступника голови фракції. Також у політсилі закликали провести розслідування.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Політика, 23.01.2023 13:33