Фото: ОП

Скарги на "втому від війни" відіб’ються на західних державах: у Зеленського розкритикували заяву прем'єра Італії

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував заяву італійського прем'єра Джорджії Мелоні про те, що багато хто "втомився" від війни в Україні. За його словами, ці скарги відіб’ються як на західних державах, так і на Україні.

Про це пише Politico.

"Навіть якщо є люди, які відчувають цю втому, я впевнений, що вони не хочуть завтра прокидатися у світі, де буде менше свободи та безпеки, і наслідки цього триватимуть десятиліттями", — заявив він.

Голова ОП наголошує на тому, що Україна "ніколи не буде жити в режимі замороженого конфлікту".

"Подумайте на мить, якби Британія 1939 року відчула втому від Польщі, або якби США... відчули втому від Британії, чи існувала б така річ, як Польща сьогодні, Британія чи Європа, якою ми її бачимо зараз? Ми не могли дозволити собі втому ні тоді, ні зараз. Це точно повториться, якщо ці люди з "втомою" перестануть підтримувати Україну", — зазначив Єрмак.

За його словами, світові лідери повинні підтримувати Україну, попри додаткові вимоги, пов’язані з війною Ізраїлю та ХАМАСу.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус минулого тижня заявив, що у Європі існує небезпека війни. Він переконаний, що конфлікт на Близькому Сході та війна Росії проти України повинні мати наслідки й у німецькому суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 17:29