У залишках нової російської ракети знайшли іноземну плату: з'явилося фото

У російських ракетах, якими ворог тероризує українське населення, продовжують виявляти іноземні деталі. Напередодні українські військові та дослідники знайшли іноземну плату у новій російській ракеті 40Н6 дальністю 380-400 км, яка використовується в комплексах С-400.

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак в Telegram. Залишки ворожої цілі фахівці знайшли на Запорізькому напрямку.

"Наші експерти продовжують досліджувати іноземні компоненти російських озброєнь. Ми передаємо дані партнерам, щоб вживати заходів та унеможливлювати постачання цих компонентів у РФ. Це постійна робота", — зазначив він.

іноземна плата у російській ракеті

Іноземна плата, яку виявили у російській ракеті. Фото: Андрій Єрмак

Посадовець наголосив, що Україна інтенсивно працює з партнерами, аби запобігти постачанню компонентів для зброї Росії. Зокрема, група Макфола-Єрмака постійно звертає увагу на факти наявності іноземних компонентів в російських озброєннях, а також на методи обходу санкцій, які використовує Росія. Також напередодні відбулася зустріч генерального прокурора Андрія Костіна та команди з помічником генерального прокурора США Меттом Олсеном та іншими урядовцями, обговорювали посилення співпраці щодо боротьби з незаконним постачанням товарів подвійного призначення до Росії.

"Формула нашої роботи цілком послідовна. Ми виявляємо компоненти, звертаємо увагу партнерів, вони шукають інструменти, як протидіяти схемам постачання підсанкційних товарів до РФ, а також посилюють санкції. Один з прикладів — це справа проти громадян США та Канади російського походження, які займалися контрабандою електроніки, яка виявлялася у російській зброї", — зазначив він.

Ракетний потенціал Росії

У ГУР наголошують, що під час повномасштабної війни російська армія використала значний ракетний потенціал, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Ворог володіє ще сотнями одиниць ракет, крім того, встигає поповнювати запаси. Зараз армія РФ має приблизно сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць. Також окупанти володіють старими ракетами радянського зразка.

Проте Росія стикається з деякими проблемами. Вона не має величезних запасів ракет, хоча деякі їхні види (наприклад, крилата ракета повітряного базування Х-55) зараз є на складі більше, ніж на початку війни, за словами людей, поінформованих про доповіді розвідки.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов заявив, що країна-агресорка виробляє ракети "Калібр", "Кинджал" та "Іскандер". Він уточнив, що фактично все, що зараз виробляє ворог, відразу і випускається по Україні. Загалом протягом місяця росіянам вдається виготовляти десятки "Калібрів", а от щодо "Іскандерів" та "Кинджалів" значно менші показники — одиниці.

Читайте також: Скільки ракет і дронів залишилося у ворога для можливих масованих обстрілів України взимку

Нагадаємо, у жовтні Єрмак повідомляв, що фахівці також знайшли іноземні компоненти у російських ракетах. Зокрема, йдеться про західні деталі у російських ракетах Х-101, а також безпілотниках "шахед" і "картографах".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 11:26