Фото: Військово-морські сили

Скільки бойових кораблів Росії у Чорному морі: відповідь ВМС України

У суботу, 2 вересня, станом на 07:00 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться сім ворожих кораблів. Тим часом в Азовському морі — 1 ворожий корабель.

Про це у Telegram повідомляють Військово-морські сили.

У ВМС зазначають, що в Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться вісім ворожих кораблів, з них два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет.

Російські кораблі у Чорному морі

Інфографіка: ВМС України

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили 15 суден до Азовського моря, з них чотири рухалось з протоки Босфор.
Ще
15 суден 
до Чорного моря, з них шість продовжило рух у напрямку протоки Босфор", — йдеться у повідомленні.

Військові наголошують, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, два заблоковані судна з чавуном і залізорудним концентратом 1 вересня вийшли з порту "Південний" Одеської області. Вони прямують тимчасовим коридором у напрямку Босфору. Балкери Anna-Theresa (прапор Ліберії) та Ocean Courtesy (Маршаллові острови) вийшли з порту "Південний" і рухаються встановленим коридором у напрямку Босфору.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 07:59