Фото: Офіс президента

Скільки цивільних українців вдалося звільнити з російського полону: відповідь президента

Від початку повномасштабної війни із російського полону вже звільнили майже 2230 осіб, із яких півтори сотні — цивільні люди. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський. 

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ після зустрічі з Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас у Житомирі, глава держави уточнив, що з полону звільнено 2238 осіб, із яких 140 — цивільні.

За його словами, Об'єднаний центр із координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі осіб внаслідок збройної агресії РФ функціонує в цілодобовому режимі.

"Працюємо над звільненням як військових, так і цивільних. Авжеж катування відбуваються, передусім щодо героїв нашої держави, тих, хто захищав. Ми працюємо постійно й продовжуватимемо це робити", — наголосив президент.

Нагадаємо, 16 квітня відбувся черговий обмін полоненими. Україні вдалось повернути 130 захисників з російського полону.

Також відомо, що близько 90% українських військових, які повернулись із російського полону, заявили, що зазнавали прямих фізичних тортур. Щодо кожного захисника відкривається відповідне провадження, фіксуються факти, які підтверджують негідне ставлення до них. 

Очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що наразі Україна веде перемовини із країною-агресоркою для того аби здійснити обмін полоненими "всіх на всіх".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 17:49