Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Скільки далекобійних ракет накопичили рашисти для ударів по Україні: пояснення Ігната

Росія має вдосталь дронів-камікадзе, якими регулярно атакує Україну. Крім того, окупанти накопичують ракети різних типів для нових обстрілів нашої території.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він наголосив, що з'ясувати задуми ворога не так просто. Хоча є ознаки того, що Росія, використовуючи різноманітні засоби ураження, готується до чергового масованого удару по Україні,

"Ми розуміємо, що ворог накопичує певні засоби. Це крилаті ракети, зокрема. Балістичні ракети, маю на увазі "Іскандер-М". Зрештою, такі речі, які відбувалися останнім часом, ми не вперше переживаємо", — сказав речник.

За його словами, порівняно з осінню цього року влітку ми почувалися більш "спекотно" в контексті російських атак.

"Ми бачили влітку і "Кинджали", і крилаті ракети, і балістичні, і дрони. Зараз ворог розпочав ближче до холодної пори застосовувати ракети повітряного базування: Х-101, Х-555. Ну, і побачили ми вже й "Іскандери", й ракети С-400, які застосовували в атаках на Київ", — зазначив Ігнат.

Також речник Повітряних сил ЗСУ зауважив, що росіяни зараз мають удосталь дронів-камікадзе, щоб атакувати Україну щодня з різних напрямків.

"Ми вже бачили їх рекордне застосування буквально нещодавно на нашу столицю. Тому ракети, звичайно, ворог має та буде ними обстрілювати, але треба нарощувати наші спроможності щодо збиття ударних БпЛА", — додав він.

У середині листопада Ігнат розповідав про те, що ворог міг накопичити до 900 далекобійних високоточних ракет. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Росія в місяць може виготовляти близько 100 ракет.

"Тому можна зробити певний математичний висновок, що 870 чи, можливо, навіть 900 ракет у них є. Саме така кількість високоточних далекобійних, окрім авіаційних ракет (Х-59, Х-31, Х-35), а також "Онікси", ракети С-300. Ми кажемо тільки про далекобійні ракети", — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, декілька днів тому речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк розповідала, що російський флот у Чорному й Азовському морях не такий активний, як, наприклад, минулої зими. Можливо, за її припущеннями, окупанти чекають більших морозів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 11:17