Фото: ілюстративне. Джерело: povnatorba.blogspot.com

Скільки хасидів прибули до Умані на святкування Рош га-Шана: місцева влада назвала шокуючі цифри

До Умані на святкування Рош га-Шана, який цього року відзначають з 2 по 4 жовтня, вже прибуло 30 тисяч паломників. Серед них — п'ять тисяч дітей. 

Про це повідомив заступник міського голови Умані Олег Ганіч в коментарі "Новини.LIVE".

За словами посадовця, за офіційною інформацією до Умані прибуло 31 тисяча хасидів. Також на святкування єврейського Нового року приїхало п'ять тисяч дітей. 

"На кордоні наразі немає паломників, тому цифра може зрости приблизно на 500 осіб", — додав він.

У місті тривають відповідні безпекові заходи.

"Усі заходи безпеки тривають такі ж, як і торік. Новина — встановлення інтроскопів, де кожен паломник, який прибуває, проходить контроль. Поліція бачить усе, що вони провозять. Усе заборонене викидається та ліквідується відповідно", — повідомив заступник міського голови.

За даними Об’єднаної єврейської громади України, понад 14 тисяч охочих прочан-хасидів не змогли дістатися Умані. Частина з них — через масований обстріл Ізраїлю Іраном 1 жовтня та закриття повітряного простору та скасування авіарейсів.

Рош га-Шана — це Новий рік в єврейському календарі. Його дата постійно зміщується, оскільки юдеї живуть за місячним календарем. Але всі урочистості завжди настають в молодик.

Цьогорічна кількість паломників дещо менша, ніж у попередні роки. У 2023 році кількість хасидів сягала 35 тисяч, аналогічно до показників, яку були до початку повномасштабної війни. Попри вторгнення РФ, хасиди продовжують щорічно відвідувати місто, слідуючи своїй релігійній традиції.

Нагадаємо, минулого року жителі Умані публікували вражаючі наслідки святкування хасидами єврейського Нового року. На вулицях були гори сміття і бруду. Посеред цього жахіття натовпами ходили хасиди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 02.10.2024 15:25