Фото: Нацполіція

Губили документи та особисті речі: у поліції підбили підсумки святкування хасидами Рош га-Шана в Умані

У поліції прозвітували щодо забезпечення правопорядку на святі Рош га-Шана в Умані. Впродовж дев'яти днів поліція та силовий блок працювали у посиленому режимі.

Про це у Telegram повідомляє Національна поліція.

За словами правоохоронців, наразі паломники покидають місто. У поліції зазначають, що протягом дев'яти днів роботи зведеного загону на території паломництва та міста Умані до поліції надійшло близько 80 звернень. Повідомляли про порушення правил дорожнього руху, втрату документів та особистих речей. 

"Завдяки професійним, злагодженим та чітко скоординованим діям зведеного загону, у складі Нацполіції, ДСНС, СБУ, військовослужбовців Національної гвардії України, прикордонників вдалося уникнути надзвичайних та резонансних подій під час відзначення юдейського Нового року", — звітують правоохоронці.

Нагадаємо, в Умані з 11 вересня запровадили особливий режим в'їзду/виїзду, а також пересування містом через прибуття хасидів. За інформацією українського МВС, станом на 15 вересня до Умані прибуло 32332 паломників-хасидів. У місті цілодобово працював координаційний штаб у складі представників Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Державної міграційної та інших служб.

Раніше жителі Умані публікували вражаючі наслідки святкування хасидами єврейського Нового року. На вулицях гори сміття і бруду. Посеред цього жахіття натовпами ходять хасиди.

У неділю, 17 вересня, під час традиційного святкування несподівано помер чоловік. До поліції повідомлення про раптову смерть хасида надійшло до поліції близько 17:30 від лікарів швидкої допомоги. Слідів насильницької смерті на його тілі не виявили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 18.09.2023 15:50