Фото: МВС / ілюстративне

Скільки людей окупанти вбили на деокупованій Херсонщині: приголомшливі цифри

Російські терористи не можуть відійти від нищівної поразки на правобережжі Херсонщини. За рік окупанти у цьому регіоні вбили 405 людей.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. За його словами, рашисти вдаються до вже звичної тактики — терору мирних людей. 

"За рік окупанти вбили 405 людей, серед них десятеро дітей. Ще 1705 людей — отримали поранення", — сказав чиновник.

Також, за словами Прокудіна, правоохоронці зафіксували понад 18 тисяч кримінальних правопорушень проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку. За це трьох людей вже засуджено, 62 людини отримали підозри, ще 53 — обвинувальні акти скеровані до суду.

Глава Херсонської ОВА повідомив, що на деокупованій території області виявлено 11 катівень, найбільші дві були розміщені у Херсоні. Також зафіксовано понад 1 500 випадків викрадення українців, з них росіяни досі утримують щонайменше 853 людини.

Деокупація Херсона

Бої за Херсон почалися після повномасштабного вторгнення РФ до України 24 лютого 2022 року. Наступ російських окупаційних військ на Херсон розгортався з Півдня, з напрямку тимчасового окупованого Кримського півострова. 1 березня 2022 року вони прорвалися до обласного центру за допомогою бронетехніки та окупували місто. Після цього почалася підготовка до псевдореферендуму для створення маріонеткового утворення та "приєднання" до РФ, що незаконно відбулося 30 вересня. У ході контрнаступу на Півдні 11 листопада 2022 року ЗСУ визволили Херсон, відкинувши російські війська на лівий берег Дніпра.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що Збройні сили України, ймовірно, перерізали дорогу Олешки — Нова Каховка у Херсонській області. Через це у російських окупантів можуть бути серйозні логістичні проблеми.

Варто відзначити, що з нагоди звільнення правобережжя Херсонщини головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний подякував нашим відважним воїнам та місцевим жителям за їхню сміливість та стійкість.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.11.2023 18:23