Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Рашисти у вівторок ввечері випустили по Херсонщині 13 авіабомб: є руйнування, під завалами шукають людей

Пізно ввечері у вівторок, 24 жовтня, російські загарбники вдарили по правобережжю Херсонщини керованими авіабомбами. Усього після 22 години ворог випустив 13 керованих бомб.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

На місці одного з прильотів триває рятувальна операція. Під завалами можуть бути люди. Загалом, за словами Прокудіна, за добу по області зафіксовано 35 прильотів КАБ. 

"Був завданий і ракетний удар. Також була атака ударним безпілотником Shahed. Масштаби руйнувань уточнюються", — повідомив він.

Нагадаємо, у ніч на 25 жовтня рашисти масовано атакували Україну ударними безпілотниками. Усього було випущено 11 "шахедів", які вдалося збити у межах Черкаської, Херсонської, Полтавської, Житомирської, Хмельницької та Миколаївської областей. На Хмельниччині відбулось падіння уламків на території об'єкта критичної інфраструктури, 16 людей отримали поранення. Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що російські армія, можливо, диверсифікує поєднання ракет, керованих бомб та безпілотників, які використовуються для ударів по тилах України з метою знайти проломи в українській протиповітряній обороні перед подальшими ударами взимку. Водночас у Міненерго запевняють, що Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема країни абсолютно готова до проходження зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 25.10.2023 08:36