Фото: Flickr

Окупанти шукають слабкі місця в українській ППО для зимових атак: зведення ISW

Російські армія, можливо, диверсифікує поєднання ракет, керованих бомб та безпілотників, які використовуються для ударів по тилах України, ймовірно, у спробі знайти проломи в українській протиповітряній обороні перед подальшими ударами взимку. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Південне оперативне командування України повідомило, що російські війська запустили невідомі ракети класу "повітря-земля" по Миколаївській, Херсонській та Одеській областях; Ракети Х-59 у Кривому Розі, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях; крилаті ракети "Іскандер-К" і безпілотники "Шахед» у Кривому Розі у ніч із 20 на 21 жовтня. Військові відзначили, що три невідомі ракети вибухнули в повітрі, Х-59 вразила житловий район Кривого Рогу, а "Іскандери" та "шахеди" вразили промислові об'єкти у Кривому Розі. 

Південне оперативне командування України повідомило, що російська тактична авіація одночасно випустила 30 модифікованих керованих бомб КАБ у прифронтових районах Херсонської области. Своєю чергою речниця Південного оперативного командування України капітан першого рангу Наталія Гуменюк заявила, що російські війська ніколи раніше не застосовували цю комбінацію озброєнь у подібних серіях ударів, і наголосила, що російські війська переносять свої основні операції у повітря. Заява Гуменюк перегукується із попередженням офіційного представника ВПС України полковника Юрія Ігната від 8 жовтня про те, що російські війська посилюють удари за допомогою безпілотників напередодні зими.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема абсолютно готова до проходження зими.

Варто відзначити, що Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно аби посилити захист українського неба у період холодів.

Нагадаємо, український уряд отримав доручення збільшити кількість та посилити спроможність вогневих груп для охорони об’єктів критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору.

Кабінет міністрів повинен забезпечити виконання робіт та заходів із належного інженерного та фізичного захисту об'єктів критичної інфраструктури, збільшення кількості та посилення обороноздатності вогневих груп зі складу Збройних сил України та Національної гвардії України, які здійснюють протиповітряне прикриття, охорону та оборону таких об'єктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 07:01