Фото: ДТЕК Київські електромережі

Скільки населених пунктів залишились без світла через негоду: в "Укренерго" оприлюднили цифри

Гроза та рвучкий вітер залишили без світла 312 населених пунктів у низці українських регіонів. Обмеження торкнулися Житомирської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей. 

Про це повідомляє "Укренерго" у своєму Telegram-каналі. У прес-службі оператор зазначили, що наразі тривають ремонтні роботи.

"Вчора протягом доби через негоду вимикались дві високовольтні підстанції "Укренерго" в північному та центральному регіонах. Знеструмлювались побутові споживачі, місцева промисловість, були збої в русі поїздів. Менш ніж за дві години, енергоживлення споживачів було відновлене у повному обсязі", — написали в "Укренерго".

Там також повідомили, що з інших причин знеструмлено 404 населені пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Як відомо, навесні російські окупанти розпочали знову обстрілювати енергетику України, внаслідок чого зруйновано або значно пошкоджено розподільчі мережі, ТЕС та ТЕЦ.

Зокрема, 1 червня, росіяни знову атакували українську енергетику. У п'яти областях пошкоджені енергетичні об'єкти. Рашисти обстріляли дві ТЕС і дві ГЕС. Під удар потрапила найбільша в Україні гідроелектростанція — ДніпроГЕС у Запоріжжі. На тлі масштабних пошкоджень в Україні періодично вводяться відключення світла.

Нагадаємо, раніше прес-служба Київської міської військової адміністрації повідомила, що з неділі, 2 червня, в Києві запровадили довші графіки відключення електроенергії, ніж планували раніше. Київська влада закликала містян економити електроенергію.

Своєю чергою директор компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що цього тижня ситуація в енергосистемі України буде складнішою, ніж в останні дні травня. На це одночасно впливає три важливі фактори.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 15:45