Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

В "Укренерго" попередили, що наступного тижня ситуація зі світлом буде складнішою

Наступного тижня ситуація в енергосистемі України буде складнішою, ніж в останні дні травня. На це одночасно впливає три важливі фактори.

Таку заяву в ефірі "Суспільного" зробив директор компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Перший фактор, як зазначає Кудрицький, це виведення на плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій. Другим фактором є наслідки обстрілів російської армії об’єктів енергетики 31 травня та 1 червня. І третій, як наголошує глава "Укренерго", це зростання споживання електроенергії через спеку, адже українці прогнозовано вмикатимуть кондиціонери.

"Дефіцит, якого ми були позбавлені протягом кількох днів на цьому тижні, повернеться. І повернеться в досить серйозному обсязі. Він не може фізично бути перекритий імпортом електроенергії з Європи. Тому із завтрашнього дня протягом всієї доби очікуються планові графіки відключень", — резюмував Володимир Кудрицький.

Раніше повідомлялось, що відключення електроенергії у понеділок, 3 червня, можуть застосовувати протягом усієї доби. Це стосується як промислових, так і побутових споживачів.

Варто зазначити, що у неділю, 2 червня, в Україні скасували екстрені відключення світла, які ввели зранку. Щоправда, ввечері на території всієї країни очікуються графіки стабілізаційних відключень.

Як відомо, навесні російські окупанти розпочали знову обстрілювати енергетику України, внаслідок чого зруйновано або значно пошкоджено розподільчі мережі, ТЕС та ТЕЦ.

Зокрема, 1 червня, росіяни знову атакували українську енергетику. У п'яти областях пошкоджені енергетичні об'єкти. Рашисти обстріляли дві ТЕС і дві ГЕС. Під удар потрапила найбільша в Україні гідроелектростанція — ДніпроГЕС у Запоріжжі. На тлі масштабних пошкоджень в Україні періодично вводяться відключення світла.

Нагадаємо, раніше прес-служба Київської міської військової адміністрації повідомила, що з неділі, 2 червня, в Києві запровадили довші графіки відключення електроенергії, ніж планували раніше. Київська влада закликала містян економити електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2024 23:29