Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні ввели екстрені відключення світла: чи діятимуть графіки

У неділю, 2 червня, через важку ситуацію в енергосистемі України ввели екстрені відключення світла. Зокрема, вони вже діють у Києві, області та ще в трьох регіонах. Згодом генеральний директор YASNO Сергій Коваленко уточнив, що відключення світла відбуватиметься на території всієї країни.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба ДТЕК.

"Екстрені відключення: Київ, Київська область, Одещина, Дніпропетровщина, Донеччина. На жаль, важка ситуація в енергосистемі після обстрілів Росії триває. Тому, за вказівкою "Укренерго", застосовуються екстрені відключення", — йдеться в повідомленні.

У ДТЕК додали, що енергетики на території всієї країни роблять усе можливе, щоби стабілізувати ситуацію.

"У разі змін будемо оперативно вас інформувати на нашому Telegram-каналі. Якщо у вашій домівці є світло, будь ласка, споживайте його розумно. Це сильно допоможе енергосистемі. Вірте в енергетиків", — підсумували в заяві прес-служби ДТЕК.

Згодом генеральний директор YASNO Сергій Коваленко уточнив інформацію щодо відключень електроенергії, заявивши, що графіки не діятимуть.

Заява Коваленка

Скріншот допису Сергія Коваленка в соцмережах

Нагадаємо, раніше прес-служба Київської міської військової адміністрації повідомила, що з неділі, 2 червня, в Києві запровадили довші графіки відключення електроенергії, ніж планували раніше. Київська влада закликала містян економити електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2024 10:20