Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Києві запровадили триваліші відключення світла

З неділі, 2 червня, в Києві запровадили довші графіки відключення електроенергії, ніж планували раніше. Київська влада закликала містян економити електроенергію.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Там зазначили, що запровадження стабілізаційних відключень світла, що діятиме у столиці, відбуватиметься за вказівкою Національної енергетичної компанії "Укренерго".

"Графіки діятимуть з 00:00 до 05:00, а також з 18:00 до 24:00", — йдеться у повідомленні.

Увечері ДТЕК повідомляло про те, що 2 червня години відключень світла будуть такими: з 01:00 до 05:00 та з 19:00 до 24:00 для побутових і промислових споживачів.

У Київській міській військовій адміністрації додали, що виділених "Укренерго" лімітів вистачить забезпечити приблизно 76% потреб Києва.

"Не забувайте економити електроенергію. Допомагайте стабілізувати нашу енергосистему. З новими тарифами (4,32 грн/кВт-год), які набули чинності від першого червня, економія ще й допоможе зберегти ваш сімейний бюджет", — наголосив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Як повідомляли раніше енергетики, у ніч на 1 червня Росія атакувала дві теплоелектростанції, там серйозно пошкоджене обладнання. В "Укренерго" зауважили, що є пошкодження обладнання на об'єктах в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

Нагадаємо, що в суботу, 1 червня, в Україні знову діяли графіки відключення світла. Обмеження стосувалися побутових і промислових споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2024 08:16