Фото: Pixabay

В Україні знову діятимуть графіки відключення світла: у які години не буде електрики

У суботу, 1 червня, в Україні знову діятимуть графіки відключення світла. Обмеження стосуватимуться побутових та промислових споживачів.

Про це повідомив прес-служба Міністерства енергетики України.

"Сьогодні з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах прогнозуються застосування графіків обмежень побутових та промислових споживачів", — йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві наголосили, що у зв’язку з нічною атакою на енергосистему обсяги обмежень можуть змінюватися. 

Зазначається, що минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою у вечірні години з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини. Також у певні години Україна для балансування енергосистеми передавала надлишки електроенергії до енергосистеми Польщі.

"Впродовж години застосовувалися обмеження для об’єктів ВДЕ у західному та південно-західному регіонах", — зауважили у Міненерго.

Нагадаємо, вночі 1 червня війська країни-агресорки атакували енергетичні об'єкти у п'яти областях України. Під вогнем рашистів опинилися енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

Зокрема, на Івано-Франківщині через рашистський обстріл спалахнула масштабна пожежа на енергооб'єкті. До того ж, як заявили у ДТЕК, цієї ночі було серйозно пошкоджено дві теплоелектростанції. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.06.2024 11:27