Фото: proagro.com.ua

Скільки суден вийшло з українських портів тимчасовим коридором у Чорному морі: офіційні дані

Тимчасовий коридор у Чорному морі демонструє неабияку ефективність. З 8 серпня понад 7 мільйонів тонн вантажів було експортовано з портів Південний, Одеса та Чорноморськ.

Про це повідомив у Facebook перший віцепремʼєр Олександр Кубраков. Він наголосив, що з цієї кількості майже 5 мільйонів тонн — це продукція українських аграріїв. 

Кубраков зауважив, що з 8 серпня встановленим ВМС ЗСУ українським коридором пройшло 200 суден на вихід з портів і 226 — на вхід.

"Сьогодні в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 31 судно, ще 30 суден слідують коридором в обидва боки", — додав перший віцепремʼєр.

Російська блокада моря

Країна-агресорка у липні 2023 року заявила, що виходить із "зернової угоди". При цьому рашисти почали майже щодня обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру. Щоби продовжити експорт продовольства, Україна відкрила у Чорному морі тимчасові коридори для торговельних суден. Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах ще з початку війни.

Нагадаємо, що 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з нашої країни "Шляхами солідарності". Це відбуватиметься через території Молдови та Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.12.2023 20:29