Володимир Зеленський і Клаус Йоханніс. Джерело: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський анонсував запуск "зернового коридору" через Румунію та Молдову: як він працюватиме

Президент Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з нашої країни "Шляхами солідарності". Це відбуватиметься через території Молдови та Румунії.

Про це український гарант повідомив на спільній прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у вівторок, 10 жовтня.

"Окремо я хочу відзначити один зі стратегічних напрямів нашої співпраці. В "трикутнику" Україна — Молдова — Румунія ми здатні створити дуже потужно основу для розвитку не лише наших країн та народів, а й усієї Європи", — сказав Зеленський.

Він уточнив, що передусім — це економічний розвиток. За словами українського президента, сторони вже досягнули добрих результатів у розвитку логістики в цьому "трикутнику".

"І вже скоро запрацює зерновий коридор з України через Молдову в Румунію. І це взірець того, як багато ми можемо зробити разом. Що матиме значне, високе значення не лише для нас, а й для Європи та світу загалом", — додав Зеленський.

Також він наголосив, що цей проект сприятливо вплине на розвиток бізнесу всіх країн-учасниць.

"І дуже важливо, що співпраця між Україною, Молдовою та Румунією дає стимул для розвитку бізнесу, інфраструктури та робочих місць для наших народів", — підсумував український президент.

Нагадаємо, що водночас Україна продовжує шукати політичне рішення задля вирішення зернового конфлікту з Польщею. Скарга у Світову організацію торгівлі — це останній інструмент у разі, "якщо країнам не вдасться знайти якогось порозуміння". За словами заступника міністра економіки Тараса Качки, зараз кожна цитата з українського боку сприймається в контексті виборів у Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.10.2023 17:01