Фото: Олена Висоцька. Джерело – yur-gazeta.com

Скільки ще ув'язнених можуть мобілізуватися в Україні: Мін'юст оприлюднив цифри

В Україні можуть мобілізувати ще близько 27 тисяч ув’язнених, отримавши умовно-дострокове звільнення. Ця програма перевершила усі очікування на старті її запуску.

Таку заяву зробила заступниця голови Міністерства юстиції України Олена Висоцька, пише Associated Press. Як зазначає джерело, у такий спосіб звільнили вже три тисячі колишніх ув’язнених. Всі ці люди були направлені до військових частин.

В українському Міністерстві підкреслили, що зацікавленість до програми умовно-дострокового звільнення для служби у війську перевищив перші очікування, і Мін'юст може забезпечити до п'яти тисяч новобранців.

"Багато мотивів походить від бажання повернутися додому героєм, а не повернутися додому з в’язниці", — резюмувала Олена Висоцька.

Добровільна мобілізація ув'язнених: що відомо

Парламент 8 травня ухвалив закон, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених. Документом визначено, що до Збройних сил не можуть бути мобілізовані особи, які вчинили умисні вбивства, ґвалтівники, педофіли, засуджені за незаконне виробництво, придбання, розповсюдження або зберігання наркотиків, ті, хто вчинив злочини проти основ національної безпеки країни, а також екс-посадовці.

Для всіх інших, хто потенційно може бути мобілізований, діє однакова умова — до завершення терміну їх покарання має залишитися не більше трьох років.

Нагадаємо, раніше Малюська заявляв, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.

21 травня повідомлялось, що заяви на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для участі в обороні України вже подали понад три тисячі засуджених.

Своєю чергою станом на 16 червня вже понад 2750 українських чоловіків було звільнено із в'язниць для участі у бойових діях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 11:27