Фото: nrcu.gov.ua

Скільки українців отримають доступ до інтернету при планових відключеннях світла: дані Мінцифри

Доступ до мережі інтернет отримає понад половина українців під час планових відключень світла. Це поширюється на ситуації, якщо відключення триватимуть до 24 годин.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив директор Департаменту з розвитку фіксованого інтернету Юрій Мацик.

"При віялових відключеннях світла більш ніж половина споживачів залишаться підключеними до Інтернету", — запевнив він.

Мацик також пояснив, що це поширюється на ситуації, якщо відключення триватимуть до 24 годин, якщо більше — до 72 годин дотягнути можуть максимум 37% користувачів, і то при умові, що вони вдома будуть мати власне живлення.

Коли застосовуватимуть графіки відключень

Зазначається, що графік відключень — це порядок відключень ліній електропередачі обленерго, якими заживлені споживачі, по черзі. Графік застосовується лише в разі виникнення необхідності.

"Ніхто не знає розкладу російських ракетних чи дронових атак. При цьому наразі українська енергосистема має достатньо електричної енергії, щоб забезпечити потреби споживачів. Якщо не буде обстрілів, зараз "Укренерго" не бачить передумов для дефіциту та відключень", — наголосили фахівці.

Нагадаємо, що міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Росія не зможе ракетним терором цього року запровадити в Україні тотальний блекаут. Енергосистема абсолютно готова до проходження зими. За його словами, жодних відключень не планується.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 11.11.2023 22:33