Фото: espreso.tv.

Скільки Українців щотижня перетинають кордони з ЄС: дані єврокомісара

Кордони України з Європейським Союзом щотижня перетинають близько 250 тисяч українців. Рух відбувається майже пропорційно в обидві сторони.

Про це повідомила єврокомісар з внутрішніх справ Йлва Йоганссон у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із внутрішніх справ, передає "Укрінформ". 

"Ми маємо більш-менш точно 4 мільйони українців, які скористалися Директивою тимчасового захисту. Ця кількість була стабільною дуже тривалий час. Перетин кордону між Україною і ЄС становить близько 250 тисяч людей на тиждень, при цьому рух більш-менш відбувається в обидві сторони. Є певні сезонні зміни, наприклад, влітку або на Різдво, але це число також більш-менш залишається стабільним", — поінформувала представниця Європейської комісії.

Вона зауважила, що українці були "дуже успішними" в інтеграції у ринки праці. Зокрема, наразі понад 700 тисяч наших громадян вже працевлаштовані. Проте ця цифра може бути й значно більшою.

"Ті цифри, що ми маємо від країн-членів, говорять, що принаймні 750 тисяч (українців) вже працюють і близько 350 тисяч зареєстровані у державних службах зайнятості. Але, ймовірно, ці цифри мають бути дещо більшими, тому що не все доповідається. У багатьох країнах-членах більше половини тих, хто скористався тимчасовим захистом, вже інтегровані в ринок праці. Тож загальна картина є доброю", — заявила Йоганссон.

Нагадаємо, громадяни України, які виїхали у Польщу у зв'язку із повномасштабним вторгненням Росії, можуть перевести пенсійні виплати. Щоб отримувати українську пенсію у Польщі, потрібно лише подати свої документи через Установу соціального страхування Польщі (ZUS).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 23:24