Фото: cntime.cn.ua

Скільки українців загинули через вибухонебезпечні предмети на деокупованих територіях з початку війни: шокуючі цифри

З початку повномасштабного вторгнення через вибухонебезпечні предмети на деокупованих територіях загинули 311 українців. Також понад 700 осіб травмувалися внаслідок мінування.

Про це повідомив представник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Олександр Рябцев, передає прес-служба Міністерства оборони України.

За його словами, українські території, що перебували під російською окупацією, можуть зберігати мінну небезпеку. Попри роботи з розмінування, які невпинно проводяться державними службами та операторами протимінної діяльності, від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну на деокупованих територіях підірвалося 1 052 людини. З них — 311 загинули, ще 741 особа отримала поранення. Найбільше нещасних випадків трапилося через міни — 75% інцидентів.

"Найбільше нещасних випадків трапилося через необережне поводження із вибухонебезпечними предметами — 221 постраждалий. Крім того, 188 випадків трапилося під час проведення сільськогосподарських робіт, 145 — під час подорожей та 123 — у ході проведення побутових робіт", — зазначив Рябцев.

Він також наголосив на нових загрозах для цивільного населення, пов’язаних з використанням російськими військами дронів для скиду протипіхотних мін типу "Пелюстка" у прифронтових районах. За його словами, такі дії ворога є грубим порушенням Конвенції про заборону протипіхотних мін та Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї.

Раніше Міноборони повідомляло, що за приблизними підрахунками у зоні бойових дій не спрацьовує до 20% снарядів та інших боєприпасів. Очищення від боєприпасів, які не розірвались, зараз потребує приблизно п’ята частина території країни.

Жертви і постраждалі від мінування деокупованих територій України

Жертви і постраждалі від мінування деокупованих територій України. Інфографіка: Міноборони

Нагадаємо, 16 жовтня у Херсонській області 20-річний юнак підірвався на вибухівці. Хлопець отримав важкі поранення, його госпіталізували до медичного закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 20:35