Фото ілюстративне. Джерело: UNICEF

Скільки Україні вдалось повернути дітей з Росії та окупованих регіонів: офіційна заява

З території Російської Федерації та тимчасово окупованих регіонів Україна повернула ще 11 дітей. Станом на сьогодні налічується вже 161 дитина, яких вдалося повернути на батьківщину.

Таку заяву у Telegram зробив засновник фонду Save Ukraine Микола Кулеба. За його словами, Україна повернула додому ще 11 дітей з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих регіонів.

"Ще 11 українських дітей вдалося забрати з Росії та тимчасово окупованих територій. Тому радісно ділимося з вами цією приємною новиною. Дякую кожному, хто підтримує нас у цій складній, але такій надважливій справі", — заявив Кулеба.

Він наголосив, що станом на сьогодні налічується вже 161 дитина, яких вдалося повернути команді Save Ukraine з Росії та тимчасово окупованих територій держави.

Злочини РФ щодо дітей в Україні

Станом на 30 липня 2023 року 498 дітей загинули в Україні внаслідок збройної агресії Росії. Понад 1578 дітей постраждали, зокрема понад 1080 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 482, Харківській — 298, Київській — 129, Херсонській — 116, Запорізькій — 97, Миколаївській — 95, Дніпропетровській — 85, Чернігівській — 71, Луганській — 67.

Нагадаємо, на сьогодні Україна перевіряє інформацію щодо викрадення окупантами із захоплених територій 19549 дітей. Зокрема, ворог депортував дітей з Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс вважає, що російські окупанти викрадають українських дітей для того, щоб винищити наступне покоління захисників України. 

Раніше уповноважена з прав дитини Російської Федерації Марія Львова-Бєлова виправдалася через викрадення дітей. Вона заявила, що "рятувала українців" під час їхньої депортації до РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 07:59