Фото: Telegram Сергія Наєва

Скільки жінок служать в ЗСУ: відповідь командувача Об'єднаних сил

З першого дня війни жінки нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту Батьківщини. З початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ, до лав Збройних сил України, за власним бажанням було призвано понад 11 тисяч жінок.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

На теперішній час в Сухопутних військах проходить службу понад 16 тисяч військовослужбовців жінок, в Повітряних силах — понад сім тисяч, у Військово-Морських силах — близько двох тисяч, в Десантно-штурмових військах — близько однієї тисячі, в Силах територіальної оборони — понад три тисячі військовослужбовців жінок. Решта — в інших складових сил оборони.

Нагадаємо, у підрозділах Північної операційної зони тривають заходи з комплексної підготовки військовослужбовців до ведення бойових дій у різній тактичній обстановці. Сержанти, які повернулися з районів виконання бойових завдань на сході, впроваджують тут набутий досвід. 

Нещодавно Сергій Наєв продемонстрував перші зразки чеських зенітних комплексів Viktor, які вже несуть бойове чергування на півночі України та демонструють відмінні результати зі збиття дронів-камікадзе. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 22.06.2023 14:25