Фото ілюстративне. Джерело: Telegram Володимира Зеленського

Складна ситуація під Авдіївкою: окупанти посилили штурми

Російські загарбники намагаються штурмувати промзону Авдіївки вже декілька днів поспіль. Українські військові кажуть, що ситуація на цьому напрямку залишається дуже складною.

Про це заявив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, попри те, що росіянам не вдається реалізувати свій задум, вони не припиняють спроб.

"Дуже гаряче на нашому напрямку. Ворог тисне, крім того, що намагається оточити, декілька днів поспіль намагається штурмувати промзону, кидає туди й техніку, й особовий склад, і дуже багато всього", — описав ситуацію Барабаш.

Він додав, що російська армія не покидає намірів захопити коксохімічний завод, який для неї став однією з головних локальних цілей у цьому регіоні.

"Це певна пастка. Терикон — це сіра зона, де вони зараз б'ють артою, розбивають сам завод, намагаються в тому напрямку проводити штурмові дії, але проривів немає, наші воїни мужньо боронять", — запевнив Барабаш.

Учора британська розвідка зазначала, що російські війська продовжують атакувати околиці Авдіївки Донецької області. Росія майже напевно намагається взяти місто "в кліщі". Зараз коксохімічний завод надає Україні локальну оборонну перевагу, і російські сили зазнають значних втрат особового складу, якщо спробують атакувати об’єкт.

Нагадаємо, що, за інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти намагаються оточити Авдіївку. Впродовж 16 листопада загалом на лінії фронту відбулося 72 бойові зіткнення. Наші воїни відбили 17 атак поблизу Авдіївки, завдавши суттєвих втрат окупаційним військам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 11:20