Сабріна Сінгх. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Скорочення поставок снарядів в Україну: у Пентагоні відреагували на статті у ЗМІ

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки відреагували на повідомлення про те, що поставки необхідних Україні снарядів впали на 30 відсотків. У Пентагоні спростували цю інформацію.

Прес-секретар Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу відреагувала на статтю ABC News про скорочення поставок озброєння. 

Вона наголосила, що Пентагону потрібна допомога Конгресу. За її словами, це єдиний спосіб, щоб продовжити підтримку України. Водночас вона заперечила, що вже відбулося зменшення передачі боєприпасів Україні.

"Слухайте, я б так не стверджувала. Ми змогли забезпечувати Україну тим, що їй потрібно під час контрнаступу, і ми продовжуватимемо забезпечувати Україну під час зими", — заявила речниця.

Зазначимо, що ABC News заявило, що з початку війни Ізраїлю проти ХАМАС у Газі постачання боєприпасів в Україну суттєво скоротились. США перенаправили частину життєво важливих для Києва снарядів у бік Єрусалиму. Союзники скоротили постачання снарядів Україні стандарту НАТО більш ніж на 30%.

Нагадаємо, 20 листопада міністерство оборони США оголосили про надання додаткової допомоги Україні. Збройні сили України отримають військову підтримку на 100 мільйонів доларів. Союзники передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

США передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.11.2023 08:45