Фото: Міноборони США

США суттєво скоротили постачання боєприпасів в Україну: ЗМІ назвали причину

З початку війни Ізраїлю проти ХАМАС у Газі постачання боєприпасів в Україну суттєво скоротились. США перенаправили частину життєво важливих для Києва снарядів у бік Єрусалиму.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на неназваного українського чиновника. Він наголосив, що союзники скоротили постачання снарядів Україні стандарту НАТО більш ніж на 30%.

"155-мм артилерійські снаряди є, мабуть, найважливішими боєприпасами для України в її боротьбі з російськими військами, і деякі американські запаси, які призначалися для українських військ, були перенаправлені до Ізраїлю", — сказав він.

Посадовець повідомив, що американські посадовці неодноразово заявляли, що постачання зброї Ізраїлю не матиме жодного впливу на війну в Україні.

"Вони (американські чиновники) говорили нам, що це не вплине на зобов'язання (з боку США), але це вплинуло", — заявив неназваний український чиновник.

Своєю чергою високопоставлений представник Пентагона запевнив, що скорочення боєприпасів не має "абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Газі".

За його словами, пакети президентських повноважень щодо скорочення озброєнь "починають готуватися за кілька тижнів до того, тому немає ніякого зв'язку між тим, що відбувається в Газі, і тим, що відбувається в Україні".

Нагадаємо, 20 листопада міністерство оборони США оголосили про надання додаткової допомоги Україні. Збройні сили України отримають військову підтримку на 100 мільйонів доларів. Союзники передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 23:18