Фото Роберт Фіцо. Джерело: соцмережі

Словаччина вигадала причину, через яку припинить надавати військову допомогу Україні

У Словаччині вигадали причину через яку більше не передаватимуть військову допомогу Україні. Переконують, що їм потрібно зберегти власну обороноздатність.

Про це заявив спікер парламенту Словаччини Петер Пеллегріні, пише Teraz.sk. За його словами, Словаччина планує надалі надавати гуманітарну допомогу.

"Мова, ймовірно, більше не йтиме про летальну зброю чи ракетні системи, оскільки ми вже вичерпали наші можливості. Якщо Словаччина хоче зберегти якийсь ступінь власної обороноздатності, то вона більше не має великих можливостей для надання військової допомоги зброєю", — заявив Пеллегріні.

Водночас новий прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що він повідомив європейських партнерів про припинення військової допомоги Україні. Проросійський політик наголосив, що не підтримуватиме наступні санкції проти РФ, виправдовуючи невідомими наслідками для Словаччини.

Нагадаємо, що у середу, 25 жовтня, лідер антиукраїнської партії Smer-SD Роберт Фіцо офіційно став новим прем'єр-міністром Словаччини. Також призначили новий уряд країни, в якому теж більшість недружніх до України політиків. Фіцо укотре закликав до мирних переговорів із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2023 21:56