Фото: РБК-Україна

Слово на три букви: Буданов прокоментував плани Кремля щодо відродження СРСР

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що окрім повного контролю України російські загарбники бажають ще й відновити Радянський Союз. Проте ні однієї, ні іншої мети їм досягти не вдасться.

Про це Буданов заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення окупанти розглядали різні варіанти, аби, залежно від ситуації, вибрати кращий для себе.  

"Ви знаєте, спочатку я думав, що це якесь недопрацювання, недолугість. Так, мета спочатку була — повний контроль України. Але далі щось треба було формулювати. Якщо ще військовий аспект вони якось сформулювали для себе — це в них були таємні документи, але політично для суспільства, для цієї маси вони нічого такого конкретного не дали. Але з часом я зрозумів, що вони правильно зробили. Найімовірніше за все, вони розглядали всі варіанти, тому й зробили собі таку вилку, щоб у будь-який момент мати можливість сказати: "Ми всіх перемогли", "Мета досягнута", "Перемога, ура!", — пояснив очільник ГУР.

Плануючи війну в України, росіяни хотіли не пізніше ніж на третій день увійти в урядовий квартал, підняти або два прапори — російський та український і змінити керівництво, або лише один російський прапор. На 13-14 день було в планах подавити осередковий спротив у разі, якщо він буде. У політичному сенсі вони хотіли провести "операцію з демонтажу державності".

"Відродження Союзу — це була їхня кінцева мета. Вони й зараз цього хочуть. Але, як то кажуть, слово на три букви — "увы", — сказав Буданов.

Нагадаємо, очільник української розвідки вважає, що Україна наближається до знакової битви. Під час контрнаступу Збройні сили зможуть повернути "достатні обсяги" окупованих Росією територій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2023 13:31