Фото: Вікіпедія

"Слугу" Арістова заскочили на Мальдівах: у фракції вже відреагували

Заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга Народу" 48-річного Юрія Арістова заскочили під час відпочинку на Мальдівах. Його можуть позбавити мандата.

Про це повідомили журналісти "Слідство.Інфо" з посиланням на власні джерела.

За інформацією розслідувачів, Арістова в середині липня бачили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, який розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Працівники курорту підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Крім того, розслідувачі звернулися за коментарем і до самого Арістова, але на дзвінки журналістів він не відповів. Пізніше прес-секретар нардепа Оксана Омельченко все ж перетелефонувала до редакції, але не змогла відповісти на запитання, де зараз її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит.

"Попри обіцянку відповісти на запит за кілька годин, і помічниця, і сам депутат проігнорували подальші спроби журналістів "Слідства.Інфо" отримати відповіді на надіслані питання. Зокрема, на яких засадах 48-річний депутат перетнув український кордон та чи робочою була його поїздка на Мальдіви", — розповіли журналісти.

Також журналістам вдалося зв'язатися із дружиною нардепа. Вона наголосила, що Арістов був у Вільнюсі, а також додала, що "у неї своє особисте життя, а у чоловіка — своє".

Зауважимо, 7 липня на своїй сторінці у Facebook Юрій Арістов публікував знімки з Вільнюса (Литва). Туди він, ймовірно, їздив з дипломатичною місією. Про це свідчить підпис під світлинами: "В оборонному комітеті Сейму обговорили постачання установок Nasams, які Литва придбала для української армії".

Що відомо про готель, у якому "засвітився" Арістов

Waldorf Astoria Maldives — це п'ятизірковий курорт, у розпорядженні якого є 119 вілл. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому мальдівському готелі, згідно з цінами на сервісі Booking.com, варіюється від 100 тисяч гривень за віллу на пляжі з басейном та двоспальним ліжком і до 323 тисяч гривень за віллу з двома спальнями та басейном.

готель на Мальдівах

Курорт Waldorf Astoria Maldives. Фото: themaldivesexpert.com

Є позиція за суму понад мільйон гривень за одну ніч — із трьома спальними кімнатами, басейнами та доступом до пляжу. У якій саме віллі проживав нардеп Арістов, з'ясувати так і не вдалося.

Реакція керівництва "Слуги народу"

Водночас голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія відреагував на скандальний відпочинок Арістова. Він пообіцяв ініціювати питання негайного призупинення членства у фракції, запросити всі документи по відрядженнях та перевірити інформацію. 

"У разі підтвердження, буду вимагати негайного виключення з комітету та складання депутатського мандату", — наголосив Арахамія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що син мера Коломиї Богдана Станіславського, 29-річний бізнесмен Олег Станіславський, три місяці перебував на курорті на Балі. Батько заявив, що син сам має нести відповідальність за відпочинок в час війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2023 13:10